Jou plek in het familie systeem

Je afgewezen voelen doet pijn. Het ondermijnt je zelfvertrouwen en doet je twijfelen aan je eigenwaarde. En of je het nu veel hebt meegemaakt of het is maar een of twee keer in je leven gebeurd, het kan gemakkelijk leiden tot een diepe angst voor toekomstige afwijzing.

Gevangen door een vreselijk gevoel van waardeloosheid, zou je angst voor afwijzing je ervan kunnen weerhouden om zelfs maar te proberen je dromen te verwezenlijken. Hoe komt dit? Ons familie systeem laat een diepe imprint achter. De dynamieken in dat systeem en onze loyaliteit ten aanzien van ons familiesysteem, de werking van de zogenaamde onderstroom, hebben een belangrijke invloed op ons dagelijks functioneren. Deze onderstroom kan ervoor zorgen dat we steeds weer opnieuw terugvallen in oude patronen en onbewuste verstrengeling met onze familie. Dit zien we dan tot uiting komen in zich herhalend gedrag en zich herhalende situaties.

Ik kijk ook systemisch. Je krijgt zicht op wat van jou is en wat je meedraagt vanuit je familiesysteem. Dit kun jij tijdens de therapie sessies terug geven aan degene waarbij het hoort.

Nieuwsgierig uit welk familiesysteem jij komt? Bij hypnotherapie leer je problemen en belemmeringen te verwerken en er mee om te gaan. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.